Navigation
Affiliates
Sponsors

 
Google  


  Spartan Dogs - Bully Kutta 

Categorie: Dogs, Werkhonden, Molossers, Mastiffs, Indië, Azië, Waakhond, Vechthond

Bully Kutta / Bully Kutta
Namen Bully Kutta, Indian Mastiff, Indian Alangu Mastiff, Alangu Mastiff, Sindh Mastiff, South Asian Mastiff, Bully Cutha, Pakistani Bully Dog, BullyKutta
Oorsprong Indië
Taken Waakhond, Vechthond
Hoogte 76-107 cm / 76-91 cm
Gewicht 70-90 kg / 68-80 kg
Levensspan 8-10 jaren
Classificatie UNKC
Groep Molossers, Mastiffs

De Bully Kutta is een zeldzaam hondenras uit het zuiden van Indië, uit de Thanjavur en Tiruchi districten en wordt soms aangeduid als de Bully Cutha, South Asian Mastiff, Pakistani Bully Dog, of de Pakistani Mastiff. Het is een grote, kortharige en gespierde waakhond van het Molosser type.

Het "Bully" in zijn naam is eigenlijk afkomstig is van de Hindi-woord bohli; dat sterk gerimpeld betekent. "Kutta" betekent hond.

De Geschiedenis van de Bully Kutta

Het Perzische leger gebruikt Indian mastiffs, maar alleen voor de bewaking en ze werden geïntroduceerd in Griekenland door Xerxes de Eerste toen hij naar dit land marcheerde in 486-465 v. Chr.

De Indian Mastiff of Bully Kutta is ontstaan in en rond het woestijn gebied van Kutch (en is daardoor één van de Kutch hondenrassen), het Rajasthan gebied en het Bhawalpur gebied van Punjab. Een deel van het Kutch gebied in Rajasthan viel onder de Sindh District en zo is Sindh Mastiff een andere naam van dit ras. Naast de Kumaon Mastiff, werd de Indian Mastiff gebruikt voor de jacht op groot wild. Een plotselinge verandering in de jacht beoefening zorgde dat de Indiase Koninklijke familie in hun plaats jachtluipaarden voor de jacht ging gebruiken. Dit veranderde de taak van de Indian Mastiffs in die van waakhonden en vechthonden. Met de tijd vergaten de meeste mensen de rassen en de Indian Mastiff werd zeldzaam.

Het hele Indische continent zijnde een prinsdom was verdeeld in vele koninkrijken en elk had zijn eigen voorkeuren. Dus de Bully Kutta overleefde in zijn verschillende vormen en afmetingen naar gelang de zonale voorkeuren.

Bully Kuttas werden verder ontwikkeld uit de lokale Indian Mastiffs tijdens de Britse koloniale overheersing in India en werden hoofdzakelijk gebruikt voor jacht doeleinden.

De Britten gebruikte Engelse Bull Terrier(Gull Terr) bloed om de Bully Kutta te verbeteren, andere kruisingen van verschillende andere Britse rassen zoals Engelse Mastiffs, Pointers en verschillende vormen van Britse jachthonden werden geprobeerd, maar waren niet allemaal even succesvol te wijten aan het warme klimaat, de lokale honden waren hiervoor beter geschikt.

Bully Kutta honden worden vandaag de dag voornamelijk gevonden in gebieden die deel uitmaken van Pakistan. Tegenwoordig zijn de meerderheid van de Bully Kutta honden in Pakistan huisdieren, gebruikt als waakhonden of illegaal voor honden gevechten. De mensen die ze voor gevechten gebruiken, gebruiken honden die een paar centimeter kleiner zijn dan het gemiddelde voor een betere prestatie. In de Pakistaanse taal, zijn door zijn reputatie de mensen gewend alle Mastiff rassen die worden gebruikt voor gevechten "Bully Kutta" te noemen, hierdoor wordt de Bully Kutta soms verward met honden als de Gull Terr en de meer recentere kruising Bullygullterr / Gull Dang / Kanda.

Gerenommeerde fokkers van deze honden zullen voorzichtig zijn aan wie zij hun pups zullen verkopen.

Bully Kutta Uiterlijke Kenmerken

Lichaam: de borst is diep, en de ledematen zijn goed gespierd met dikke botten. De rug is lang en de staart loopt taps toe tot een punt. Hij heeft een lange en sierlijke pas.

Hoofd: de huid rond hun nek en de mond is los. De oren staan hoog op de schedel en zijn gecoupeerd, waar toegestaan.

Schouderhoogte: De mannetjes zijn 76 tot 107 centimeter lang en de vrouwtjes zijn tussen de 76 en 91 centimeter lang.

Gewicht: reuen wegen 70 tot 90 kilo en teven 68 tot 80 kilo. Ze wegen meestal tussen de 70 tot 80 kg, maar de grotere mannetjes kunnen boven de 90 kg wegen.

Vacht: de Bully Kutta heeft een korte gladde vacht.

Kleuren: meestal overwegend wit van kleur, echter reekleurig, zwart en harlekijn kleuren worden ook gevonden. De snuit is zwart.

Bully Kutta Temperament

Karakter: Bully Kutta's hebben in het algemeen een zeer ontspannen temprament. De meeste zijn geneigd om de hele dag te slapen. Als pups en jonge volwassenen kunnen ze ontstuimig zijn maar ze kalmeren aanzienlijk als ze ouder worden. Verzekerd van hun eigen kracht hebben zij een bijna "ik ben te goed voor jou" houding ten opzichte van andere rassen. Een Bully Kutta zal zelden een gevecht starten met een ander ras en ze lopen routinematig weg van de mindere honden, zelfs als ze worden uitgedaagd, maar voorzichtigheid is hier geboden, omdat ze niet gemakkelijk afstand zullen nemen van een echte uitdaging. Een Bully Kutta heeft behoefte aan een sterke leider als een eigenaar, indien aan deze voorwaarde wordt voldaan; wat een Bully Kutta ook doet, hij doet voor zijn eigenaar. Hij zal zijn leven in de waagschaal stellen voor de bescherming van u of uw eigendom. Hij zal to het einde doorvechten met alles dat een bedreiging vormt voor uw welzijn.

Sociale aanleg: het is bekend dat deze honden agressief kunnen zijn naar zowel hond als mens en beschermend naar hun eigenaren, ze hebben een sterk bewakingsinstinct vanwege de aard van hun werk. Met de juiste socialisatie in een vroeg stadium gestart, kunnen ze goede metgezel honden worden.

Bully Kutta Omgang

Verzorging: de korte vacht vergt weinig onderhoud. Af en toe borstelen zal helpen om de vacht in een goede staat te houden. De dode haren kunnen gemakkelijk met de hand verwijderd worden of nog makkelijker met een massage handschoen.

Opvoeding: Bully Kutta's zijn niet makkelijk te trainen, simpelweg omdat ze een eigenaar met veel wilskracht vereisen, die vanaf het begin eerlijke regels en ze ook onderhoudt. Een losse hand zal alleen maar de band tussen de eigenaar en de hond beschadigen en zal averechts effect op zijn prestaties en gehoorzaamheid hebben. Zodra het baasje de status van roedelleider heeft bereikt is de Bully Kutta vrij gehoorzaam en wordt het ras veel gemakkelijker om te trainen. Zorg ervoor dat u de regels die u al op jonge leeftijd stelt, ook functioneren als de hond groot en sterk is geworden als volwasse hond. Bully Kutta's staan te popelen om een echte leider te behagen.

Beweging: het ras heeft een gemiddelde tot hoge behoefte aan beweging. Als u een grote tuin heeft die goed is omheind, kan de hond voor een groot deel aan zijn eigen bewegingsbehoefte voldoen. Toch is het het beste om ze een echte taak te geven waarbij ze echt aan de slag kunnen. Bully Kutta's staan bekend om hun soepele tijger-achtige bewegingen. Als ze zo nu en dan flink wat beweging hebben zijn ze rustiger en is het veel gemakkelijker om ze binnen te houden.

Gebruiksmogelijkheden: Bully Kutta's worden niet aanbevolen voor mensen die voor het eerst een hond nemen, of schuwe baasjes. Door hun omvang en grote kracht, is het beste dat de eigenaar ervaring heeft met het soort consistente opleiding dat deze honden nodig hebben. Het zijn vastberaden waakhonden en als ze eens terke band mett de eigenaar hebben zullen ze zonder angst optreden om hem en zijn eigendommen te beschermen.

Bully Kutta Quotes / Trivia


Test uw kennis van de Bully Kutta. Doe de test, vind de Bully Kutta!

Alles voor uw hond. Begin ook met geld besparen door online te bestellen.


  Rate this page

4 Stars. Average rating: 4 from 98 votes.

  If you have any comments you can submit them here

[ 2014-02-09 ] :: jason jimenez
yes we are great dog love one u got best game dogs. please call any time night or day wunt one females bull kutta 16605652774
[ 2013-10-01 ] :: ahmed
i breed and sale bully kuttas and gull terrs , anyone interested send me email on szulqadar@hotmail
[ 2013-08-13 ] :: scott
how much would a black BULLY KUTTA cost ? like the one shown above
[ 2013-06-03 ] :: Hammad Syed
We just imported a pure black Bully Kutta pup directly from Pakistan and made great contacts from BullyKutta breeders. If someone is looking for a Bully kutta, please call us at 281-876-7933... We have a nice breeder female for sale at the moment around 8 weeks of age...We are located in Houston, Texas
[ 2013-03-10 ] :: Leo
Hi, pls contact me soonest to discuss details. We need to import.
[ 2012-12-30 ] :: H.Syed
I can get you a pure Bully kutta from Pakistan to the nearest airport whereever you live. Contact me at 281-876-7933.
[ 2012-09-23 ] :: Michalis
Endiaferome k ego. Perimeno apo pakistan.
[ 2012-09-08 ] :: CHRYSIS ANASTASIOU
Hello, my name is Chrysis, anyone has a male and female for sale and export them to Cyprus? looking forward to have news from you, chrys........regards, Chrysis
[ 2012-09-08 ] :: CHRYSIS ANASTASIOU
Hello, my name is Chrysis, anyone has a male and female for sale and export them to Cyprus? looking forward to have news from you, regards, Chrysis
[ 2012-07-25 ] :: Ravi
Hi Singh! Contact me on rtyagidelhi@gmail. Plz let me know the price for a female pup and. Whr can I see them? Whr r u located?
[ 2012-07-25 ] :: Ravi
Hi Singh! Plz let me know the price for a female pup and. Whr can I see them? Whr r u located?
[ 2012-05-03 ] :: Singh
Hi i am reputed Breeder of Pakistani origin Bully Kutta....my dog is expecting to deliver 6 healthy pups by June...anyone intrested please contact me..on 9920736277
[ 2011-10-22 ] :: diptanghsu
I am in search of good guard dog for my family and property and impressed with this dog kindly let me know I live in Allahabad (u.p) India
[ 2011-07-07 ] :: Leonard
I would like to have a bully kutta at my place (MUMBAI)INDIA,so please can anyone tell me what is the cost & where can i buy it from & i am a good trainer for dogs as i had many dogs at my place before. ***istance would be much Appreciated. Thanks once again in advance. Leonard.
[ 2011-07-07 ] :: Leonard
I would like to have a bully kutta at my place so please can anyone tell me what is the cost & where can i buy it from & i am a good trainer for dogs as i had many dogs at my place before. ***istance would be much Appreciated. Thanks once again in advance. Leonard.
[ 2011-04-26 ] :: Mahboob Hussain
I am looking for a pure Sindhi Bully Kutta (the large structured dog). Do you know of any reputable breeders.
[ 2011-01-25 ] :: WAQAS TANVEER
YES, indeed bully kutta will fight with anything to its end for his owner,long live true spartan breed!
[ 2010-11-23 ] :: Ayaz
I do not agree with the pure bully kutta description given in here. Pure bully kutta should be white in colour with medium height, sunken eyes and heavily wrinkled. ........s.blogspot
[ 2010-03-26 ] :: Spartan Dogs
Dear Tara Garced, If you buy your Bully Kutta at a young age and give him a lot of consistent socializing with other dogs, and the Presa that you already own goes along fine with all other male dogs (which would be a rare feat) it is possible to keep a Bully Kutta male and a Presa male together. However it much more advisable to buy a female Bully Kutta, because those go along much easier and are even then often still not without testing drive. These dogs, especially the Bully Kutta male or female finds it hard to refuse serious challenges, such as a full grown Presa can certainly deliver. If you and your husband are planning to keep them separated, a big dog crate could be suitable (we have some info on our kennels site). We also advice always having a breakstick on you when taking them for a walk. The best of luck, Spartan Dogs
[ 2010-03-25 ] :: tara garced
hi my husband an i are interested in the bullu kutta, we have a male presa, any info would be appreciated

Alano Español Spanish Hunting Bulldog Alaunt Non-Bulldog: Alaunt Gentil and Alaunt Veantre American Bulldog (Hybrid type)
American Bulldog Johnson type American Bulldog Old Southern White type American Bulldog Painter type
American Bulldog Scott type American Pit Bull Terrier American Staffordshire Terrier
Argentine Dogo Banter Bulldog Boerboel
Border Terrier Boston Terrier Boxer
Bull Arab Bull Terrier (Hinks) Bull Terrier (Miniature)
Bull Terrier Bullmastiff Bully Kutta
Bullygullterr Cane Corso Caucasian Ovcharka
Central Asian Ovcharka Chinese Chong Qing dog Dogue Brasileiro
Dogue de Bordeaux English Bulldog English Mastiff
Fila Brasileiro French Bulldog German Jagd Terrier
Great Dane Gull Terr Irish Staffordshire Bull Terrier
Jack Russell Terrier Moscow Watchdog Neapolitan Mastiff
Olde Boston Bulldogge Panja Mastiff Parson Russell Terrier
Patterdale Terrier Perro de Presa Canario Perro de Presa Mallorquin
Perro de Toro Spanish Bulldog Plummer Terrier Rottweiler
Saint Bernard Shar Pei (Traditional) Shar Pei (Westernized)
South Russian Ovcharka South-African Staffordshire Bull Terrier Spanish Mastiff
Staffordshire Bull Terrier Tibetan Mastiff Titan Terrier
Tosa Inu


Top of Page
Bookmark and Share
Top of Page
Home
This site and all its content is © of and hosted by: By Spartan Law!